Gezinscoach bij Siza

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de functie gezinscoach bij Siza! Op deze pagina lees je meer over wat de rol inhoudt en vind je een aantal verhalen waarin gezinscoaches van Siza vertellen over hoe zij het werk ervaren.

Dit ben jij
Proactief - Vakkundig - Transparant - Flexibel

Een gezinscoach werkt gemiddeld 3 tot 6 maanden met een gezin, waarbij ze mensen helpen in complexe situaties. Vaak komen ze bij multiprobleemgezinnen, denk hierbij aan opvoeding van de kinderen, relaties, geld of schulden, wonen, overlast in de buurt, werk of onderwijs, gezondheid, en veiligheid. Een flink deel van de cliënten waar je als gezinscoach voor Siza mee werkt heeft een licht-verstandelijke beperking.

Er wordt gestart met het objectief en vakkundig in kaart brengen van de situatie en het uitgangspunt is om het gezin sterker te maken en meer vertrouwen te geven. Hierna wordt een plan gemaakt, waarbij de coach onderzoekt wat er zelf gedaan kan worden, wat andere gezinsleden kunnen doen, welke hulpverlening er eventueel nodig is en welke familieleden, vrienden of buren kunnen helpen.

Een karaktereigenschap die in deze functie goed van pas komt is als je creatief kan zijn in het bedenken van oplossingen. Daarnaast is een proactieve houding van belang, want niet iedereen staat altijd open voor de komst van een gezinscoach. Je werkt transparant, durft jezelf te positioneren en gaat niets uit de weg. Dit vraagt om een grote mate van zelfreflectie en het stellen van grenzen. Het is jeugdzorg en dat is dynamisch, maar ook best pittig.

 

Hieronder zijn 2 gezinscoaches aan het woord over de praktijk.
Laat je inspireren door hun verhalen!

Wat neem je mee?

✓ Een zorggerelateerde HBO-opleiding, zoals MWDSPH of Social Work richting Jeugd(zorg).

✓ Werkervaring binnen de (ambulante) jeugdhulpverlening.

✓ SKJ-registratie, of bereid om dit spoedig te behalen.

✓ In bezit van een rijbewijs en auto.

Werken bij Siza
Wat kunnen we voor je betekenen?

Zoals jij zorgt voor de gezinnen, zorgt Siza voor jou. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg FWG 45 (Gezinscoach HBO) of FWG 40 (Praktisch Gezinsondersteuner MBO 4) en bevat de volgende voordelen voor jou:

✓ Dertiende maand: eindejaarsuitkering van 8,33%
✓ 144 vakantie-uren en 57 PBL-uren (op basis van fulltime)

En verder:   

✓ Fiscaal voordeel bij aankoop fiets, computer of weekendje weg

Wil je door ontwikkelen? We bieden voldoende ruimte voor groei, zowel persoonlijk als in carrière! Zo voorziet Siza jou in de nodige trainingen/seminars, maar ook loopbaan-coaching en vitaliteitsprogramma's zijn beschikbaar voor jouw ontwikkeling.

Leonie
(recruiter bij Siza)

Word ook gezinscoach bij Siza!

Bekijk nu alle openstaande functies en solliciteer. En wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Twijfel je? Meld je dan aan voor de wekelijkse Meet & Match online!

Alle vacatures Meet & Match Online
Robbert Bitter
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.