Matige tot Ernstige Verstandelijke Beperking

Veiligheid en structuur bieden

Mensen met een Matige tot Ernstige Verstandelijke Beperking hebben moeite de wereld om zich heen te begrijpen. Zij hebben de mensen uit hun omgeving hard nodig, om de opgedane ervaringen te ordenen en zich veilig te voelen. Ze hebben de ruimte nodig om in een vertrouwde, gestructureerde omgeving zichzelf te kunnen zijn.

De ontwikkelingsleeftijd van mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking ligt tussen 2 en 6 jaar. Hun emotionele niveau ligt vaak lager. Dat maakt hun gedrag soms onvoorspelbaar. ​Communicatie kan een uitdaging zijn. Daarnaast kampen zij regelmatig met bijkomende lichamelijke en medische problemen.

Het begeleiden van mensen met EVB

Het is niet altijd eenvoudig de signalen van deze mensen te herkennen. Wat gaat precies om in het hoofd van de cliënt? Hoe ervaart hij of zij de wereld om zich heen? En wat kun je als begeleider doen om hem of haar een prettig leven te bieden?

Daarnaast moet je kunnen anticiperen op onverwachte situaties en kijken wat mogelijk is. Je begint altijd bij de vraag van de cliënt. Vervolgens heb je contact met familie, andere disciplines, maatschappelijke organisaties en soms ook de rechterlijke macht. Je wordt mentaal flink uitgedaagd en werkt samen in een team. In onverwachte situaties kun je altijd vertrouwen op je collega’s. Je houdt van reuring, maar werkt vanuit rust. En denkt in oplossingen.

 

'Ik zoek altijd naar een balans tussen het creëren van vertrouwen en humor.'

Bij wie ligt je hart?

Wie wil jij begeleiden bij prettig wonen, werken en leren. Sporten, dansen, zingen en vrienden maken. Of gewoon lekker tv kijken.

Matige tot Ernstige Verstandelijke Beperking

Bekijken

Licht Verstandelijke Beperking / Autisme

Bekijken

Lichamelijke Beperking

Bekijken

Niet-Aangeboren Hersenletsel

Bekijken

Ernstig Meervoudige Beperking

Bekijken

Kinderen en Jongeren

Bekijken

Sociaal Domein

Bekijken

Ondersteuning van de zorg

Bekijken
Robbert Bitter
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.