Verpleegkundige bij Siza

Wil jij graag als verpleegkundige bij Siza aan de slag of meer weten over het werk als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg? Op deze pagina lees en zie je meer over wat deze functie inhoudt.

Bouwen aan een vertrouwensband

Als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg bouw je een nauwe vertrouwensband op met cliënten, familie en betrokkenen omdat de cliënt langere tijd bij ons verblijft door de vaak langdurige zorg die hij vraagt. De ene cliënt zul jij als verpleegkundige stimuleren en een helpende hand bieden in hun eigen woon- en leefklimaat, terwijl je een andere cliënt volledig ondersteunt vanwege lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperkingen. 

Verpleegkundigen bij Siza kijken met een klinische blik naar de cliënten. Elke dag biedt nieuwe uitdagingen, waarbij zij ondersteuning bieden in het bevorderen van de gezondheid en het herstel van de cliënten. Alle cliënten hebben een eigen zorgvraag, waarbij het de taak van de verpleegkundige is om in te spelen op deze diversiteit. De cliënten worden ondersteund waar nodig.   

Werken in een multidisciplinair team

Samen met collega’s werken verpleegkundigen vanuit een multidisciplinair team, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de cliënten een zo goed mogelijk leven kunnen leiden. Waar dit nodig is, worden andere specialisten ingeschakeld, zoals een fysiotherapeut of gedragskundige. Er wordt overlegd met de verschillende disciplines hoe de specialistische verzorging van de cliënten zo optimaal mogelijk begeleid kan worden. Doordat verpleegkundigen de achtergrond en persoonlijke situatie van de cliënt kennen, kan er goed contact worden gehouden met familie en andere hulpverleners en deskundigen over de ontwikkelingen van de cliënt.   

Stel je vragen aan Liza

Verpleegtechnische handelingen

Naast de geplande verpleegkundige zorg, wordt er ook verwacht dat jij als verpleegkundige adequaat handelt bij verandering in de gezondheid van cliënten. Met je team maak je afspraken hoe jullie omgaan met complexere situaties, hierbij werk je samen met andere disciplines zoals een arts, gedragskundige of fysiotherapeut. Afhankelijk van de locatie waar je werkt zijn er verschillende verpleegtechnische handelingen die voorkomen, zoals: 

  • Diabetes zorg (insuline toedienen en bloedsuiker bepalen) 
  • (Peg)Sondevoeding 
  • Darmspoeling 
  • Vernevelen 
  • Medicatie verstrekking  
  • Ademhalingsondersteuning 
  • Wondverzorging 
  • Katheteriseren 

Naast de verzorgende en verplegende taken hou je ook administratieve zaken bij en onderhoud je contacten met de familie van de cliënt, zijn behandelaren en jouw collega’s. Dat maakt jou waardevol, voor de cliënt en voor je team! 

Passend salaris en ruimte voor specialisatie
Wat kunnen we betekenen?

De arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-gehandicaptenzorg waardoor je op basis van je opleidingsniveau wordt ingeschaald in schaal 40, 45 of 50 € 2.236 - € 3.894 bruto per maand bij fulltime werken. 

Siza biedt via het CTB (Centra voor Thuisbeademing) een geaccrediteerd programma aan voor beademingszorg. Deze is te volgen via het UMC Utrecht. Het scholingsprogramma bestaat uit een e-learning, vaardigheidstrainingen, praktijkleren en toetsing met als resultaat een certificaat.  

Bij Siza zijn er zowel intern als extern ruime scholingsmogelijkheden. Hierbij is er toegang tot databases en vakliteratuur, zodat iedere verpleegkundige onderzoek kan toepassen. Verpleegkundigen kunnen zich bij Siza specialiseren op verpleegkundig specialisatie niveau. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van intervisiegroepen. Ook hebben verpleegkundigen medezeggenschap in vakinhoudelijke onderwerpen binnen de organisatie!  

Kennis en kunde
Wat neem je mee?

Om je werk goed te kunnen doen is het van belang dat je in staat bent om overzicht te bewaren in het verpleegkundig proces van de client. Je bent een voorbeeld en een kartrekker in het bevorderen van de kwaliteit en het werken volgens onze richtlijnen en protocollen. Maar durft daar wanneer nodig ook vanaf te wijken. Je bent flexibel en communicatief sterk. Dit is nodig omdat het werk gevarieerd en afwisselend is door de combinatie van begeleiden, verzorgen en verplegen. 

Je komt te werken met diverse doelgroepen. Beschik jij al over enige kennis van gedragsproblematiek, lichamelijke beperkingen of psychiatrische ziektebeelden? Dan is dat mooi meegenomen. Verder vragen wij van jou: 

✓ Een afgeronde opleiding MBO-VP of HBO-V

✓ Een BIG-registratie

Leonie
(recruiter bij Siza)

Word ook verpleegkundige bij Siza!

Bekijk nu alle openstaande functies en solliciteer. En wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Twijfel je? Meld je dan aan voor de wekelijkse Meet & Match online!

Alle vacatures Meet & Match Online
Leonie Roodhuizen
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.