Het nieuwbouwproject waarin mensen met een ernstig verstandelijk beperking én moeilijk verstaanbaar gedrag een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden.
Schoppenkoning 18 is een gloednieuwe woonlocatie voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking en ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’. De locatie bestaat uit 6 woningen en zal begin 2024 gebruiksklaar zijn.
Binnen de woning hebben mensen hun eigen, veilige plek: een appartement met een eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en een tuin.
In de gezamenlijke ruimtes van Schoppenkoning 18 kunnen cliënten samen activiteiten doen. Hiermee volgen we de Triple C-methodiek: mensen hebben anderen nodig om mens te worden en blijven. Andere pijlers van Triple-C zijn: onvoorwaardelijke ondersteuning door vaste begeleiders die zich oprecht aan de cliënt verbinden, en betekenisvolle daginvulling.
De nieuwbouw is onderdeel van onze ambitie om expert te zijn in de zorg voor mensen met een ernstig verstandelijke beperking en ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’ (EVB+). Met deze ambitie willen we het volgende bereiken: een goed leven voor cliënten, een fijne werkomgeving voor medewerkers, en passende zorg die financieel rendabel is. Op Schoppenkoning 18 (SK18) brengen we de ambitie op de volgende manieren in de praktijk:
Deel uitmaken van het nieuw te vormen team op deze locatie? Dat kan! Totdat het gebouw gebruiksklaar is ga je aan de slag op één van de woningen waar de cliënten op dit moment nog wonen. Hier wordt bijvoorbeeld ook al volgens de Triple-C methode gewerkt.
Begeleider MBO 3 | Schoppenkoning 18
Persoonlijk Begeleider MBO4 | Schoppenkoning 18
Persoonlijk Begeleider Plus | Schoppenkoning 18
Eerst meer informatie?
Stuur onze recruiter Diana een appje op 06 226 904 95, of mail naar werken@siza.nl.
Triple-C neemt niet het probleemgedrag, maar de menselijke behoeften als uitgangspunt. Doel van Triple-C is ‘het gewone leven ervaren’, met alles wat daarbij hoort: een plek waar je je veilig en thuis voelt, mensen waarop je kunt bouwen en een betekenisvolle invulling van de dag. Dat is waar coaches (begeleiders) en cliënten elke dag samen aan werken.
Als dat lukt, krijgen cliënten steeds meer vertrouwen. In zichzelf, in de ander en in hun omgeving. Stress en probleemgedrag verdwijnen naar de achtergrond.
Triple-C vraagt om anders denken, anders kijken en anders doen. Traditionele behandelmodellen richten zich op het beheersen van probleemgedrag. Gevolg daarvan is een beheersmatige behandeling, in een beheersmatige context.