het gewone leven ervaren
Triple-c methode

Begeleiden middels de Triple-C methode neemt niet het probleemgedrag, maar de menselijke behoeften als uitgangspunt. Doel van Triple-C is ‘het gewone leven ervaren’, met alles wat daarbij hoort: een plek waar je je veilig en thuis voelt, mensen waarop je kunt bouwen en een betekenisvolle invulling van de dag. Dat is waar coaches (begeleiders) en cliënten elke dag samen aan werken.

Als dat lukt, krijgen cliënten steeds meer vertrouwen. In zichzelf, in de ander en in hun omgeving. Stress en probleemgedrag verdwijnen naar de achtergrond.

Triple-C vraagt om anders denken, anders kijken en anders doen. Traditionele behandelmodellen richten zich op het beheersen van probleemgedrag. Gevolg daarvan is een beheersmatige behandeling, in een beheersmatige context.

Dé triple-c locatie
Schoppenkoning 18

De nieuwbouw van Schoppenkoning 18 is onderdeel van onze ambitie om expert te zijn in de zorg voor mensen met een ernstig verstandelijke beperking en ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’ (EVB+). Met deze ambitie willen we het volgende bereiken: een goed leven voor cliënten, een fijne werkomgeving voor medewerkers, en passende zorg die financieel rendabel is. Op Schoppenkoning 18 (SK18) brengen we de ambitie op de volgende manieren in de praktijk: 

  • SK18 heeft 6 woningen. Elke woning heeft ruimte voor vier tot zes bewoners. Binnen de woning hebben mensen hun eigen, veilige plek: een appartement met een eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en een tuintje.
  • In de gezamenlijke ruimtes kunnen bewoners samen activiteiten doen. Contact met medebewoners vinden wij belangrijk. Dit is ook een thema van de Triple-C-methodiek die we volgen: mensen hebben anderen nodig om mens te worden en blijven.  
  • We verbinden begeleiders aan bewoners, zodat er zoveel mogelijk vaste begeleiders zijn. Deze begeleiders ondersteunen de bewoners bij het wonen en bij de (betekenisvolle) daginvulling.  
  • Bij die daginvulling staan de bijdrage en mogelijkheden van de cliënt voorop. Want meedoen en meetellen is een belangrijk onderdeel van een goed leven.

Aan de slag in een nieuw team?
Vacatures

Deel uitmaken van het nieuw te vormen team op deze locatie? Dat kan! Totdat het gebouw gebruiksklaar is ga je aan de slag op één van de woningen waar de cliënten op dit moment nog wonen. Hier wordt bijvoorbeeld ook al volgens de Triple-C methode gewerkt.

Begeleider MBO 3 | Schoppenkoning 18
Persoonlijk Begeleider MBO4 | Schoppenkoning 18
Begeleider HBO | Schoppenkoning 18

Eerst meer informatie?
Stuur onze recruiter Diana een appje op 06 226 904 95, of mail naar werken@siza.nl.

Diana
(recruiter bij Siza)

Meer weten over Triple-C?

App of bel gerust via 06 226 904 95! Of stuur een mailtje via onderstaande button!

Bekijk vacature Ik heb een vraag
Leonie Roodhuizen
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.