Individuen, gezinnen en jongeren in het sociaal domein hebben vragen op verschillende vlakken en in allerlei situaties. Thuis, op school of elders in de maatschappij. Vaak gaat het om situaties die langdurig spelen en waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Bijvoorbeeld wijkteams, huisartsen of jeugdzorg. De variatie in situaties is groot en vraagt flexibiliteit. Werken in het sociaal domein draait om samenwerken.
Soms ben je bezig met de basis, een (t)huis om te wonen. Een volgend moment coach je een gezin naar een betere gezinssituatie. Je werkt gericht aan het krijgen van vertrouwen. Het gaat over de ander zien en in contact komen en er zijn. Je staat naast elkaar. Het sociaal domein kenmerkt zich door grote afwisseling, het ambulante karakter en de vele partners met wie jij samenwerkt. Jij houdt van avontuur, uitproberen en contacten leggen. Je bent verantwoordelijk en beheert je eigen agenda.
“Na een uitdagende dag ga ik met voldoening naar huis. Uitdaging is voor mij mensen en netwerken met elkaar te verbinden zodat thuissituaties verbeteren. Vanuit mijn zelfsturend team komen we bij de mensen thuis. We maken contact, winnen vertrouwen en bouwen een relatie op. Samen met de cliënt en zijn of haar netwerk. Soms moeten situaties eerst verslechteren voordat ze kunnen verbeteren. Dat vind ik niet makkelijk om te accepteren."
Wie wil jij begeleiden bij prettig wonen, werken en leren. Sporten, dansen, zingen en vrienden maken. Of gewoon lekker tv kijken.