Programmamanager NAH++

  • in overleg
  • Vast
  • 32 uur per week
  • Doelgroep: divers
  • Wolfheze
Frank Hengeveld
Frank Hengeveld (Vacaturehouder)
InteraktContour, Siza en Pro Persona werven samen.

Programmamanager NAH++

InteraktContour, Siza en Pro Persona werven samen een programmamanager NAH++

‘Ben jij de inspirerende verbinder en resultaatgerichte vernieuwer, die de wereld van de mensen met complexe niet aangeboren hersenletsel plus plus (hierna: NAH++) binnen de GehandicaptenZorg en Geestelijke Gezondheidszorg, beter wil laten aansluiten bij een zinvol bestaan?’

Achtergrond
InteraktContour, Siza en Pro Persona slaan de handen ineen om ondersteuning te bieden aan mensen met NAH ++ bij het inrichten en vormgeven van hun leven. Het gaat om mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de leeftijdscategorie tussen de 18 en 75 jaar. Het NAH heeft zich bij de cliënten gemanifesteerd in de vroeg volwassen of middelbare leeftijd en uit zich niet als gevolg van ouderdomsbeperkingen. Er zijn diverse redenen aanwijsbaar voor het NAH die zich op relatief jonge leeftijd hebben gemanifesteerd. Bij de  NAH+ (en ++) cliënten is er sprake van een complexe combinatie van stoornissen die direct of indirect samenhangen met het hersenletsel. Veel cliënten hebben voortdurend begeleiding en toezicht nodig. In de meeste gevallen is het nodig dat er flexibel kan worden ingespeeld op een 1:1 begeleidingsintensiteit. 

Het landelijke zorglandschap voor deze complexe NAH-doelgroep wordt in opdracht van het Ministerie van VWS vormgegeven. Vanaf 2019 werken, op initiatief en onder begeleiding van Zilveren Kruis- en Menziszorgkantoor, medewerkers van de diverse samenwerkende organisaties Siza, InteraktContour, Middin,  Pro Persona en Antes, ondersteund door het CCE, samen aan de ontwikkeling van specifiek passende huisvesting voor de doelgroep NAH++ ten behoeve van de langdurige zorg. 

Wat ga je doen?

In dit stadium van de samenwerking is InteraktContour namens de drie zorginstellingen op zoek naar een programmamanager NAH++. Je gaat de raden van bestuur, lijn-directeuren en managers ondersteunen bij de vormgeving van de passende huisvesting voor de doelgroep NAH++. Daarnaast stimuleer en bewaak je de voortgang en de samenhang van diverse projecten, die bijdragen aan een landelijk dekkend NAH-aanbod en het versterken van kennisdeling.

Het wordt jouw primaire taak om managers en professionals van de diverse zorginstellingen mee te nemen in de samenwerking. Bovendien ben jij verantwoordelijk voor de totstandkoming van de huisvesting van de NAH++ woonplekken, de opbouw van het team en het tot stand komen en uitvoeren van de samenwerkingsafspraken. De unit moet er ook echt komen en goed gaan draaien, dit resultaat moet worden behaald.

Je gaat nieuwe werkwijzen vormgeven en implementeren. Daarbij stuur je diverse projecten aan en werk je regelmatig samen met de lijndirecties uit de samenwerkende organisaties.

Deel:

Wat vragen we jou?
Profiel kandidaat:

Als programmamanager beschik je over een succesvol afgeronde academische opleiding. Je hebt ruime kennis van en ervaring met proces- en verandermanagement. Je bent een senior en een inspirerend voorbeeld van innovatief out-of-the-box-denken. Je drijfveer is de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen verbeteren. Je werkt vanuit de inhoud en bent sterk in proces- en projectmatig denken en werken. Je achtergrond kan zorginhoudelijk zijn, maar ook kandidaten met een beleidswetenschappelijke, bedrijfskundige of andere academische opleiding nodigen wij van harte uit om te reageren.

Je bent gewend om te schakelen tussen strategisch en tactisch niveau, en sluit gemakkelijk aan bij professionals (begeleiders, (regie)behandelaren). Je hebt oog voor de vakinhoudelijke standaarden van de diverse disciplines en je bent in staat om van daaruit verbindingen te leggen met en tussen professionals.

Je verbindt mensen, beschikt over overtuigingskracht en uitstekende sociale vaardigheden. Je bent een goede schrijver en hebt een goede politieke antenne om belangen van verschillende partijen met elkaar te verbinden, gericht op samenwerking en op het overbruggen van tegenstellingen.

Werken bij Siza
Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij bieden een dienstverband van 32 uur voor twee jaar, per zo spoedig mogelijk. De functie is ingedeeld in FWG 75 (€5.136,00 - €8.101,00). 
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform CAO-GZ, een eindejaarsuitkering van 8,33% (een dertiende maand), gratis personal coach, fietsplan en korting op fitnessabonnement.

Procedure
Interesse?

Je kunt natuurlijk ook direct solliciteren. De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd bij alle drie de partijen en zal sluiten op 30 mei 2021. Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

Solliciatiegesprekken (life) op 16 juni van 9.00 tot 13.00 uur.

Voor vragen neem contact op met: 
•    Frank Hengeveld 06 10 20 13 40.

Frank Hengeveld
(Vacaturehouder)

Meer weten?

Voor vragen neem contact op met: Frank Hengeveld 06 10 20 13 40

Direct solliciteren
Deel:
Robbert Bitter
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.