Rond 17:00 uur gaan de artsen, gedragskundigen, het kantoorpersoneel en de locatiemanagers naar huis. Om 22:30 vertrekken ook de begeleiders en verplegers van de late diensten. De lampen gaan uit, de bedrijvigheid lijkt voorbij en de stilte arriveert. Maar de zorg, die stopt niet. Het nachtdienstteam van Siza begint net en staat paraat om op de verschillende woonlocaties te ondersteunen. Van een bewoner die niet kan slapen en behoefte heeft aan een luisterend oor, tot iemand die gehecht moet worden omdat ze uit bed is gevallen; de nacht heeft het allemaal. Vanuit verschillende standplaatsen verlenen we in Arnhem, Apeldoorn en in Tilburg nachtzorg op meerdere woonlocaties van Siza. Iets voor jou?
"Je kan niet zomaar even sparren met een arts of locatiemanager, je wordt geacht steeds in te kunnen schatten wat de juiste keuzes zijn. Deze vrijheid, zelfstandigheid en dit vertrouwen maken nachtdienstwerk zo bijzonder. Je hebt als het ware je eigen bedrijfje en streeft er naar die uren zo verantwoord mogelijk in te vullen."
Overdag werk je op een woonlocatie met hooguit 30 bewoners. Als je daar een tijdje werkt kan je met hen lezen en schrijven. Je hebt dan echt diepgang. In de nacht werk je met soms wel honderd cliënten. Als je een tijdje in de nacht werkt ken je hen allemaal, maar wel slechts oppervlakkig. Je hebt dus minder diepgang, maar wel veel meer diversiteit. Voor verpleegkundigen biedt dit uitdaging, omdat je met veel meer verpleegtechnische handelingen te maken krijgt dan overdag, juist door die grote populatie. Ook op het gebied van agressiehantering en de-escalerend vermogen geldt dat de diversiteit veel meer aanspraak doet op je inventiviteit en inschattingsvermogen.
Cindy: "In 2019 ben ik als nachtzorgmedewerker begonnen bij Siza. In eerste instantie was dat best spannend, want ik kwam uit de kinderopvang en ik was helemaal niet bekend met de doelgroep. Na mijn eerste meeloopdienst was ik direct enthousiast en ervoer ik hoe fijn het is om met deze kwetsbare doelgroep te mogen werken. Het werken in de nachtdienst blijft bijzonder, het lijkt soms echt een andere wereld. En je staat er versteld van hoeveel zorg er nodig is in de nacht. Op de fiets ga ik van de ene naar de andere woning en bied ik met veel plezier de benodigde zorg. En hoe fijn is het dan om een grote glimlach terug te krijgen 🙂"
Zoals jij voor onze bewoners zorgt, zorgen wij voor jou. De arbeidsvoorwaarden in de nachtzorg zijn conform de CAO gehandicaptenzorg schaal 45 - 50, afhankelijk van het door jou behaalde diploma. Daarnaast bieden we je een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: