Niet voor de hand liggend

Het verhaal van Johan - begeleider

Voor mijn omgeving was het geen logische keuze. maar al vanaf de middelbare school wist ik dat ik wilde werken in de zorg.

Toch gekozen voor een zorgopleiding

Mijn ouders hebben een eigen restaurant en het was vanzelfsprekend dat ik na de HAVO een opleiding zou gaan volgen in deze richting. Ik maak het graag iedereen naar de zin en ben heel servicegericht. Een mooie basis wanneer je in een restaurant werkt. Toch was ik niet gelukkig. Na veel nadenken heb ik ervoor gekozen om mijn hart te volgen. En voor een zorgopleiding te gaan. Tijdens de opleiding heb ik op verschillende locaties van Siza stage gelopen. Tijdens mijn laatste stage heb ik mogen werken met mensen met een ernstige meervoudige beperking. Alles viel voor mij op zijn plaats, hier voel ik me thuis. Hier kan en mag ik het verschil maken.

We helpen en ondersteunen elkaar

Ik vind het heerlijk om samen met collega’s de dag goed te organiseren. In ons team helpen en ondersteunen we elkaar. Het is niet altijd makkelijk om aan te voelen wat iemand nodig heeft. Je hebt daar geduld voor nodig. Mijn ambitie is om van elke dag een mooie dag te maken. Soms lukt dat niet, heb ik de situatie niet goed aangevoeld en dan baal ik enorm. Het hoort er bij. Hoe langer je met een cliënt werkt hoe beter dat lukt, het is een wisselwerking. Het is fijn dat we in ons team mogen leren en elkaar feedback mogen geven. We ontwikkelen elkaar en staan voor elkaar klaar. Ik wil graag blijven leren en in de toekomst wil ik graag meer bezig zijn met het coördineren van de zorg.

Johan

Leonie Roodhuizen
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.