Profileren in de wijk

Het verhaal van Anne - gezinscoach

Veel vrijheid in mijn werk, dat vind ik tof. Gaan en staan waar je wilt, van het regelen van huisvesting tot de samenwerking met de gemeente in je werkgebied. Ik heb de opleiding HBO Pedagogiek met specialisatie verstandelijke beperking en psychiatrie vier jaar geleden afgerond.

Profileren in de wijk

Het maatwerkteam in de wijk Malburgen, Arnhem Zuid-Oost, zet zich in de wijk neer als een zelfstandig team, een zelf organiserend team. Malburgen is een bruisende wijk. De afgelopen jaren is het team sterk gegroeid met praktisch ondersteuners, ambulant woonondersteuners en gezinscoaches. Samen zorgen we voor een goede presentatie naar de gemeenten, zodat voor ieder gezin passende hulp geboden kan worden.

Schakelen

Het leuke aan mijn rol is dat ik continu moet schakelen. Ik zit steeds in een andere (gezins-)situatie. Achter elke voordeur zit een ander verhaal! Er wordt een beroep op me gedaan van alles zelfstandig te organiseren en creatief te zijn. Ik ben een onderdeel van de gezinsdynamiek en bied ondersteuning in gezinnen waar vaak meerdere problemen op meerdere gebieden zijn. Het is een uitdaging om te kijken hoe je van dienst kan zijn om orde in de chaos te scheppen en het welzijn van alle gezinsleden, en vooral de kinderen, te vergroten. De veiligheid en ontwikkeling van kinderen staat altijd voorop.

Het is fijn om op een laagdrempelige manier binnen te komen bij gezinnen, een kopje koffie of eventjes naar de speeltuin, om na een tijdje mooie resultaten te zien. Overigens zet ik altijd de cliënt in zijn kracht, mijn doel is me zo misbaar mogelijk te maken. Dat is ook de visie van Siza. Heb ik hulp nodig? Dan kan ik altijd bij mijn collega’s terecht om bijvoorbeeld een casus te bespreken. We weten elkaar te vinden en dat is fijn.

Mogelijkheden zijn eindeloos

De mogelijkheden om me te ontwikkelen binnen Siza zijn eindeloos. Doordat ik proactief ben en heb gezocht naar die mogelijkheden, kan ik me nog beter en met plezier inzetten. Siza leert mezelf onder de loep te nemen en te reflecteren.

Anne

Leonie Roodhuizen
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.