Oriënteren bij Siza én RIBW

Oprechte nieuwsgierigheid

We zien dat VIG-ers best vaak twijfelen of ze voor de juiste sector gekozen hebben. Een goede oriëntatie kan dan helpen. In samenwerking met RIBW Nijmegen & Rivierenlanden Siza is het nu mogelijk voor kandidaten met een VIG-diploma een duo oriëntatie aan te bieden in de GGZ én de gehandicaptenzorg.

Weet jij nog onvoldoende van GHZ en GGZ om een keuze te maken? Je kunt je nu oriënteren in beide sectoren!  

Hieronder zie je de verschillen van de rol als (ondersteunende) begeleider per sector omschreven. 

*Siza en RIBW Nijmegen en Rivierenland maken onderdeel uit van het samenwerkingsverband van de Werkgeverij.

 

Begeleider bij Siza (GHZ)

Jouw werk als begeleider in de gehandicaptenzorg is zeer divers, van werken in een 24-uurs voorziening waar mensen langdurig verblijven tot het trainen van mensen die zo zelfstandig mogelijk willen zijn. Mensen met een Lichamelijke Beperking, een Niet Aangeboren Hersenletsel of een Verstandelijke Beperking.   

Als begeleider maak jij het zorgplan, met daarin de afgesproken zorg rondom de cliënt, snel eigen. Je bent op de hoogte van de diagnostiek en begeleidingsafspraken en weet deze om te zetten in handelen. Je weet aan welke doelen er met de cliënt gewerkt worden, hier rapporteer je op. Je wilt graag dat de cliënt een goed leven heeft. Dat doe je door de cliënt beter te leren kennen, er voor hem te zijn, te laten merken dat hij gezien wordt en door te doen wat je gezegd hebt te doen. Kortom, je werkt vanuit de relatie. Dat maakt dat een cliënt op jou kan rekenen en zich daardoor prettig voelt. Hij heeft zo de mogelijkheid zo veel mogelijk regie over zijn eigen leven te nemen (naar vermogen), zich te ontwikkelen en waar mogelijk te groeien.   

Doelgroep: Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking 
Salaris: 2110,- t/m 3009,- 

Begeleider bij RIBW (GGZ)

Bij de RIBW geloven we in de kracht van een ‘gewoon’ bestaan. Daarom begeleiden we mensen met een psychische kwetsbaarheid op weg naar herstel. En we helpen we hen weer meedoen in hun eigen woonomgeving. 

Jij zorg ervoor dat mensen met een ernstige psychiatrische aandoening zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Je helpt hen om structuur te vinden, weer geloof te krijgen in eigen kansen en mogelijkheden en hen sterker te maken.  

Wat ga je bij ons doen? Je werkt met en voor onze cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening. Een complexe doelgroep met fluctuerende problematiek. Geen één dag is daardoor hetzelfde en je moet stevig in je schoenen staan. Elke cliënt heeft zijn eigen verhaal en daarmee zijn eigen zorgvraag. 

Als ondersteunend woonbegeleider zorg jij ervoor dat je cliënt dagelijks kan functioneren. Dat kan door samen iets te organiseren of structureren. Vaak doe je dingen samen, of neem je het over. Dat loopt uiteen van assisteren bij de persoonlijke verzorging, schoonmaken en de was doen tot koken. Ook begeleid je een cliënt als hij of zij een afspraak heeft bij een arts of overheidsinstantie of help je mee een boodschappenlijstje te maken. Je luistert naar je cliënt en biedt zo hulp die goed bij hem of haar past. 

Je bent altijd alert op datgene wat een cliënt wél kan. Je stimuleert je cliënt dan ook om zoveel mogelijk zelf te doen. Je vergroot daarmee de zelfredzaamheid en maatschappelijke deelname van je cliënt.   

Doelgroep:
Mensen met een psychische kwetsbaarheid 
Salaris€2.181,- t/m €2.944,-

Ja, ik wil mij oriënteren!

Eens een kijkje nemen bij beide organisaties? Dat kan! Neem daarvoor contact op met onze recruiter Diana Visch.

Neem contact op

Diana Visch
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.