Coördinerend Begeleider bij Siza

Wat leuk dat je meer wilt weten over het werken als Coördinerend Begeleider in de gehandicaptenzorg bij Siza! Op deze pagina lees en zie je meer over wat deze functie inhoudt.

Overstijgend denken, coachen en adviseren

Als Coördinerend Begeleider bij Siza: 

✓ Denk je overstijgend over de begeleiding die jullie als team bieden

✓ Ontwikkel je voor èn met het team een visie die je samen uitdraagt

✓ Ben je een kartrekker: je durft verantwoordelijkheid te dragen en verandering in te zetten

✓ Heb je een coachende rol richting het team en een adviserende rol richting de teamleider

✓ Schrijf je mee aan jaarplannen en zorg je voor een sluitende roostering  

Bram
(Coördinerend Begeleider bij Siza)

Verlengstuk

"Ik zie mijzelf als een verlengstuk van de teamleider. Samen met de regiebehandelaren borgen we goede zorg op de woning. Dit doe ik door het team aan te sturen, het team te coachen en daar waar nodig bij te springen in de zorg."

Open sollicitatie Ik heb een vraag

Jij

Wat neem je mee?
Voor de functie Coördinerend Begeleider heb je een afgeronde opleiding in de zorg en welzijn op minimaal HBO-niveau, zoals Social Work. Ook ben je bereid om voorbehouden handelingen te leren en uit te voeren, zoals medicijnen delen, insuline toedienen of wondverzorging verlenen.

Jouw helicopterview, alertheid, actiegerichtheid en open communicatie dragen bij aan zowel het welzijn van jouw cliënten als van jouw collega’s. Zo ben je de schakel tussen het team en de teamleider. Hetgeen waar je dagelijks het meest mee bezig bent is de coördinatie van het zorgproces. Vanuit jouw kennis, ervaring en hart luister je naar de behoefte van de client (en/of verwanten) en zet je deze centraal. Je weet inhoudelijk wat er speelt op de locatie waar je werkzaam bent en werkt vanuit een multidisciplinaire samenwerking.

 

Bram, coördinerend begeleider
Een dag uit het leven van..

Op een werkdag kom ik vaak binnen tijdens de dagopstart van de bewoners in de ochtend. Ik vraag hen hoe de avond ervoor was en zo nodig lees ik een rapportage. Ik maak een praatje met collega's en vraag uiteraard ook hoe het met hen gaat. Het is namelijk ook van belang dat medewerkers gezien en gehoord worden, dat er geluisterend wordt naar ervaringen, zodat we samen goede zorg kunnen organiseren. Als de bewoners naar de dagbesteding zijn, start ik de computer op. Ik lees de groepsmail en beantwoord deze zo nodig. Ook beheer ik de agenda en ik stuur erop aan dat de afspraken goed nagekomen worden. Ik onderhoud het contact met verwanten, waarbij ik mezelf voorstel als eerste aanspreekpunt. Het is voor hen fijn om één vast aanspreekpunt te hebben die dagelijks aanwezig is: bij bijzonderheden, vragen of opmerkingen kunnen ze bij mij terecht. 

Hiernaast ben ik aanwezig bij verschillende afspraken:

  • Zorgplan bespreking;
  • MDO's;
  • Teamoverleggen;
  • Praktische en inhoudelijke overleggen;
  • Werving van nieuwe collega's.

Zo draag ik mijn steentje bij aan de goede zorg die geboden wordt op Siza.

Arbeidsvoorwaarden

Siza volgt de salarisbedragen en andere regelingen van de CAO Gehandicaptenzorg. Coördinerend Begeleiders vallen onder de functiegroep FWG 45.

Naast een aantal aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, vindt Siza het belangrijk om bij te dragen aan jouw ontwikkeling. Zo worden op de meeste locaties vanaf het begin cursussen en trainingen aangeboden, afhankelijk van de vraag van de cliënt. Lees meer over jouw ontwikkelingsmogelijkheden op deze pagina.

Persoonlijke groei

Siza vindt het belangrijk dat alle collega's over actuele kennis en vaardigheden beschikken om samen professionele zorg te kunnen leveren.  

Nieuwe collega's worden daarom, afhankelijk van de locatie waar ze werken, direct bij aanstelling getraind in verschillende methoden en handelingen. Ook volg je leergangen over doelgroepen en is er ruimte om aan intervisies deel te nemen. Iedereen bij Siza wordt daarnaast getraind in het voeren van de dialoog. En er is ruimte om deel te nemen aan scholing gericht op behoud of het versterken van je eigen vitaliteit. Wanneer collega's zich breder willen ontwikkelen - in of buiten de functie - zijn daar mogelijkheden voor. Wensen/ideeën worden met leidinggevenden gedeeld om vervolgens te onderzoeken wat er mogelijk is. 

Word jij onze nieuwe collega?
Vacatures

We hebben op dit moment meerdere vacatures open staan voor coördinerend begeleiders. Ga jij de uitdaging aan en word jij onze nieuwe collega?             

Eerst meer informatie?
Stuur onze recruiters een appje op 06 51729060
Of maak kennis met ons via de wekelijkse Meet en Match Online!

Diana
(Recruiter)

Word ook Coördinerend Begeleider bij Siza!

Bekijk nu alle begeleidende functies en solliciteer. En wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Twijfel je? Stuur mij een mailtje met je vraag en ik neem contact met je op.

Alle vacatures Ik heb een vraag
Diana Visch
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.