R&C Officer

 • € 5.164 - € 7.785 bruto / maand bij fulltime
 • Bepaalde tijd voor 1 jaar, uitzicht op vast
 • 24 uur per week
 • Doelgroep: n.v.t.
 • Arnhem
Robbert

Robbert (Recruiter bij Siza)

Leuk dat je interesse hebt in deze vacature! Lijkt het je wat? Solliciteer direct!

Risk- en Compliance Officer

We zijn op zoek naar een risk- en compliance officer die met een pragmatische mensgerichte focus ons interne gezicht op het gebied van risicomanagement en compliance wordt.

De afgelopen twee jaar is de functie van Risk & Compliance officer (R&C officer) ingevuld door het risicobewustzijn van Siza te vergroten en de vele veranderprojecten direct te monitoren. We hebben in deze periode grote stappen gezet. We zoeken nu een risk- & compliance officer die ons in de volgende fase helpt bij het inrichten van een bij ons passend risicomanagementsysteem, inclusief audits. Daarmee versterken we de 3e lijn of defence.

Hoe jij het verschil maakt
Als R&C officer bij Siza ben je verantwoordelijk voor de invulling van Risk & Compliance binnen de organisatie. Je bewaakt de kwaliteit van processen, specifiek de processen die gericht zijn op dienstverlening voor onze cliënten. Je verzamelt bedrijfsinformatie, voert risicoanalyses en (de coördinatie van) audits uit. Je rapporteert en adviseert gevraagd en ongevraagd. Je beweegt makkelijk mee met de organisatie, hebt een stevig karakter en kan verbinding maken. Zo creëer je bewustwording en een nieuwe cultuur rondom Risk & Compliance en draag je bij aan verbetering van de bedrijfsvoering en daarmee het bereiken van de strategische doelstellingen van Siza.

In verband met het eenhoofdige bestuur is de R&C officer onafhankelijk gepositioneerd (checks & balances). De RvB is je hiërarchisch leidinggevende. De objectiviteit van de R&C officer wordt gewaarborgd doordat de functie los staat van de (dagelijkse) maatregelen van interne controle en beveiliging die in de diverse onderdelen van de bedrijfsprocessen zijn geïntegreerd en de verantwoordelijkheid zijn van het lijnmanagement. De R&C officer heeft ten principale de mogelijkheid om zaken rechtstreeks, zonder tussenkomst van de RvB met (de auditcommissie van) de RvT te bespreken.

Op het gebied van Risk houd je toezicht op bedrijfsrisico's en ben je verantwoordelijk voor risicomanagement. Je zorgt voor de ontwikkeling van dit functiegebied, en integreert risicobeheersing in de planning & control cyclus en de operationele processen. Je maakt hiervoor gebruik van methoden zoals risicoanalyses, scenario-analyse en interne audits en integreert deze methoden in de planning & control cyclus en operationele processen om ervoor te zorgen dat risicomanagement een vast onderdeel wordt van de dagelijkse bedrijfsvoering. Daarnaast stel je een Risk-framework op en zorg je voor een goede implementatie. Ten slotte ontwikkel en beheers je procedures en enthousiasmeer je collega's om deze na te leven. Dit geldt ook voor het interne operationele beleid en externe juridische bepalingen. Op het gebied van Compliance houd je toezicht op bedrijfsactiviteiten en creëer je compliance: Siza moet voldoen aan wet- en regelgeving, interne procedures en verwachtingen van belangrijke stakeholders uit de maatschappij. Je draagt bij aan het doorontwikkelen van een compliance framework en heldere, uitvoerbare procedures.

Resultaatgebieden

 • Implementeren risk- en compliance frameworks;
 • Als rolmodel actieve en verbindende schakel om risicomanagement te koppelen aan de strategie en performance;
 • Verder bouwen aan cultuur rondom Risk & Compliance.

Dit neem je mee

 • WO werk- en denkniveau, wat bijvoorbeeld blijkt uit een afgeronde opleiding in bij voorkeur risk, controlling, economie, bedrijfskunde, accountancy of vergelijkbaar;
 • Een pragmatische visie op integraal risicomanagement en aantoonbare ervaring in het opzetten en verbeteren van risicomanagement in organisaties;
 • Affiniteit met dan wel kennis van de (gehandicapten)zorg en zorgprocessen;
 • Ervaring met verandermanagement en het ontwerpen en implementeren van Risk- & Compliance-frameworks;
 • Actuele kennis van normen als ISO9001, NEN7510 en andere wet- en regelgeving, etc.

Jouw kwaliteiten

 • Je bent energiek, staat stevig in je schoenen en bent overtuigd van je eigen senioriteit en vakexpertise;
 • Analytisch, resultaatgericht, je stelt de juiste prioriteiten en komt tot besluiten na afgewogen oordeelsvorming;
 • Teamplayer en verbinder, je gelooft in de kracht van samenwerken en optimaal gebruik maken van elkaars kennis en kwaliteiten;
 • Koersvast, staat voor je zaak, afspraak = afspraak;
 • Je bent sociaal vaardig, organisatiesensitief met oog voor de mens en je beweegt makkelijk mee met de organisatie.

Waardering voor je werk

Dat hebben we zeker! We bieden je een uitdagende functie aan voor 24 uur per week, beginnend met een contract voor 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris dat je ontvangt is conform de CAO Gehandicaptenzorg (FWG 70). Daarnaast ontvang je een vaste eindejaarsuitkering die bestaat uit een volledige 13e maand, studiekostenfaciliteiten en balansuren, naast de wettelijke vakantie-uren. Je ontvangt 8% vakantietoeslag en je neemt deel aan een zeer goede pensioenvoorziening via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Enthousiast?

Leuk! We zien jouw sollicitatie graag tegemoet. Bij Siza is iedereen welkom. We omarmen onze diversiteit en zien graag verschillen in onze kleurrijke organisatie. 

Reageren kan tot 30 augustus 2024. De eerste gesprekken vinden plaats in de eerste week van juli. 

Robbert (recruiter)

Heb je nog vragen?

Je kunt me bereiken via 📞06 205 302 96. Weet je genoeg? Solliciteer direct!

Direct solliciteren
Deel: