Het verhaal van Merel - flexwerker zorg

Merel - flexwerker zorg

Merel, 4de jaar HBO Verpleegkunde, stond klaar om haar stage bij de intensive care in het Rijnstate ziekenhuis te starten, toen in maart de corona-crisis begon en haar stage werd geannuleerd.

Merel wilde zich toch nuttig maken en omdat er in het ziekenhuis geen mogelijkheden waren, startte ze in de gehandicaptenzorg bij Siza.

De gehandicaptenzorg was nieuw voor Merel: ‘ik volg mijn opleiding in een ziekenhuis, de gehandicaptenzorg was geen logisch stap.’ Toch bevalt het Merel goed. ‘De zorg is persoonlijk, professioneel, warm en de ervaring kan ik goed gebruiken als ik in het ziekenhuis werk.’

Flexen – hoe werkt het?

Merel werkt bij Siza als flex-er. Dat betekent dat zij aangeeft wanneer ze wilt werken en zelf diensten kan accepteren. De medewerkers van het flex-bureau  helpen Merel om goed voorbereid te zijn, door haar te informeren over de locatie, de doelgroep waarmee ze gaat werken, de reisroute en allerlei andere zaken die handig zijn om te weten. ‘Hierdoor kan ik mijn aandacht en energie richten op de dienst’.

Flexen is leerzaam

‘Naast het feit dat het prettig is om te werken wanneer het mij uitkomt en dat de praktische kant goed geregeld is, ervaar ik het werk ook als zeer leerzaam. Dit was niet direct mijn verwachting.        Ik heb geleerd dat het, in het bijzonder voor mensen met een beperking, van belang is om tijd te maken voor kennismaking, om de verbinding aan te gaan en om zorgvuldig te observeren. Vanuit de verbinding komt er vertrouwen en kun je samen stapjes zetten.  Als ik dadelijk in het ziekenhuis te maken krijg met een patiënt met een beperking is het voor mij niet meer vreemd. Ik zal kan er makkelijker mee om kunnen gaan en uiteindelijk betere zorg verlenen. Dat is mijn ambitie.’

Je ziet veel

‘Een andere groot voordeel van flex-werken bij Siza is dat je de kans krijgt om zelf te bepalen met welke doelgroepen je wilt werken. Dat kan één doelgroep zijn, of je kunt juist afwisselen. Ik heb ervoor gekozen om met verschillende doelgroepen te werken, hierdoor heb ik in korte tijd al veel gezien en geleerd en ik heb ontdekt dat de zorg en begeleiding van mensen met een lichamelijke beperking mij het meest interesseert.

Straks weer terug naar het ziekenhuis

Merel heeft afgelopen week gehoord dat ze haar stage op de IC van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem  alsnog op korte termijn kan starten. ‘Dat is goed nieuws! In die periode is er geen  tijd voor Siza. Maar wie weet komt ze daarna terug. Het flexbureau heeft aangegeven dat ze altijd welkom is.

Leonie
(recruiter bij Siza)

Klaar om kennis te maken?

"Hi ik ben Leonie, wil jij meer weten over het werken als flexer bij Siza? Laat dan je gegevens achter en ik neem contact met je op." Al overtuigd dat dit bij je past? solliciteer en maak kennis met de collega’s van het Flexbureau van Siza."

Direct solliciteren Ik heb een vraag
Diana Visch
(recruiter bij Siza)
geeft je graag antwoord

Heb je vragen?

Lees in onze privacyverklaring hoe Siza met je persoonsgegevens omgaat.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.