"Een soort netwerkborrel"
Toen ik binnenkwam bij de inloop was het nog heel rustig. Het was een bloedhete dag, midden in de zomer. Al snel raakte ik in gesprek met een werknemer en een leidinggevende. We zijn buiten gaan zitten, waar we hebben gesproken over mijn ambities en wat ik zou willen. Ik ging heel open de inloop in: ik heb gesprekken gevoerd en me laten zien. Ik kom natuurlijk uit een andere hoek, ik heb Culturele Maatschappelijke Vorming gestudeerd op het HBO. Maar ik dacht, ik weet dat ik dit kan. Ik vond de inloop een informele manier om de teamleiders te leren kennen. Een soort netwerkborrel. Na het gesprek heb ik nog een korte rondleiding gehad over het terrein bij Rijkerswoerd.
Ik ben als flexwerker begonnen op het Binnenveld, direct na het afronden van mijn studie. Binnen deze flex functie heb ik op veel locaties gekeken en meegelopen. Zo kon ik goed inzien wat er bij mij past en wat totaal niet. Ook heb ik gekeken welke locatie ik prettig vond. Dit geeft inzicht. Het was een goede manier om een plek te vinden binnen Siza. Uiteindelijk was er op het Binnenveld behoefte aan mensen, dus ben ik daar blijven hangen. Later heb ik binnen Siza gesolliciteerd naar de plek hier, op het Beekhuis. Naast kennismakingsgesprekken met het team, heb ik ook een avond meegelopen om de bewoners te leren kennen. Zij hadden ook vragen voor mij voorbereid en hadden medezeggenschap in mijn sollicitatie.
"De zorgkant heb ik altijd in me gehad"
In mijn werkzaamheden bij stages heb ik gezien dat ik dat een prettige omgeving vond. Ik wil graag iets doen, echt iets betekenen. Dus vandaar dat ik in de gehandicaptenzorg een plek zocht. Op het Beekhuis begeleid ik de cliënten aan de hand van hun doelen. Verder verricht ik de gewone hand-en-spandiensten: mensen uit bed halen, medicatie geven, en ondersteuning bieden bij het douchen. De doelgroep waarmee je werkt vind ik belangrijk: het ene kan je wel, het andere niet.
Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd om te kijken naar een groep in plaats van naar het individu alleen. Ik vind het belangrijk om met creatieve activiteiten ervoor te zorgen dat mensen een stapje verder komen. Ik denk dat ik dit aspect, van creativiteit en van groepsdynamiek, meeneem in mijn werk. Als regiebegeleider merk ik dat ik dit ook gebruik in mijn gesprekken. Ik wil graag in actie zijn: ik ga liever een stuk wandelen of naar buiten om samen een praatje te maken.